Ga verder naar de inhoud

Infofiche juridische aanbevelingen bij het opzetten van een nieuwe website

Een infofiche van de Vlaamse Kunstcollectie die een overzicht over de juridische aanbevelingen bij het opzetten van een nieuwe website geeft.

Auteur

Redactie: Pascal Ennaert (Vlaamse Kunstcollectie vzw)
Deze infofiche werd nagelezen door An Seurinck (Vlaamse Kunstcollectie vzw), Joris Deene (Everest Law) en Rony Vissers (Meemoo).

Download

Je kunt deze infofiche downloaden door HIER te klikken.

Samenvatting

Als je een nieuwe website voor je museum of erfgoedinstelling ontwikkelt, word je geconfronteerd met een aantal juridische aspecten. Met deze handige infofiche geeft de Vlaamse Kunstcollectie je nu een overzicht van diverse aandachtspunten waarmee je rekening moet houden. Bovendien krijg je telkens voorbeeldteksten voor disclaimers of contracten aangereikt waarmee je zelf verder aan de slag kan. We vertrekken hierbij vanuit een hedendaags beeldbeleid, met kennis van de internationale praktijk. Zowel in de fase van de ontwikkeling van een website als nadien, bij de toevoeging van nieuwe content, krijg je te maken met auteursrechten. Bij elke tekst of afbeelding voorzie je daarom best een rechtenindicatie, hergebruikslicentie en eventueel rechtenverklaring. In de infofiche kan je nalezen wat daar allemaal bij komt kijken en hoe je de theorie naar de praktijk vertaalt. Naast auteursrechten komen in de infofiche ook cookiebeleid en GDPR/AVG-wetgeving aan bod.

Inhoudstafel

  • Juridische aspecten bij de ontwikkeling van een website
  • Voorbereidend werk rond auteursrechten en hergebruikslicenties ten behoeve van de content van een website
  • Hoe vertaalt dit alles zich op de website zelf?

Deze pagina is laatst aangepast op 10 juni 2024

Deze pagina aanvullen of corrigeren?

Heb je aanvullingen of wil je iets rechtzetten? Dan kan je deze pagina makkelijk bewerken via onderstaande knop.