Ga verder naar de inhoud

Invulboek Objecten

Het Invulboek Objecten is een handboek met beschrijvingsregels voor het documenteren van erfgoedobjecten in een collectiebeheersysteem. Het Invulboek Objecten kan je op verschillende manieren doorzoeken: zowel op de generiek opgestelde elementen en velden, als op veldnamen verbonden aan een specifiek collectiebeheersysteem.

Objecten

Groepen

Groepen bundelen alle eigenschappen voor een bepaald aspect van een erfgoedobject of een gebeurtenis die er verband mee houdt (bv. de identificatie of verwerving).

Elementen

Elementen beschrijven een specifieke eigenschap van een erfgoedobject of een gebeurtenis die er verband mee houdt (bv. titel of verwervingsmethode).

Velden

Velden beschrijven de verschillende onderdelen van een eigenschap, zoals ze in een collectiebeheersysteem worden vastgelegd (bv. type titel of term verwervingsmethode). Velden bevatten de eigenlijke beschrijvingsregels en crosswalks naar standaarden en systemen.

Doorzoek het invulboek

Vragen of hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het opstellen van profielen? Of heb je een algemene vraag over profielen?
Contacteer Astrid Vergauwe

Redactieraad

De redactieraad komt twee keer per jaar samen om vraagstukken over invulinstructies, dataprofielen en standaarden te bespreken en op te lossen. Tussendoor lezen de redactieraadsleden invulinstructies mee na en denken ze samen na over nieuwe dataprofielen.

 

Heb je hier vragen over? Contacteer ons via onderstaande button.

 

Afbeelding: Tesvisio's The Record Jury, Yle Archives, via Wikimedia Commons. Licentie: niet gekend.