Linked open data
Op zoek naar informatie over linked open data? Hier vind je publicaties over onderwerpen zoals data-interoperabiliteit, open data, linked data, linked open data, OSLO, RDF, FAIR-data en LOUD-data. Sommige publicaties bieden je een introductie aan, andere publicaties leggen je uit hoe je in de praktijk aan de slag kunt of hoe anderen dit doen.
Waarom moet je dit gelezen hebben?
Dankzij linked open data blijft data niet langer opgesloten in de silo’s van cultureelerfgoedorganisaties en worden geïnteresseerde gebruikers dus niet meer beperkt door grenzen tussen collecties, organisaties of (sub)sectoren. Het stelt je in staat om zowel je eigen data te verrijken als om externe gebruikers het potentieel van jouw data optimaal te laten benutten. Ook de Vlaamse overheid zet in op het beschikbaar maken van linked open data en moedigt de cultuursector aan om hetzelfde te doen.
Voor wie is dit bedoeld?
Dit dossier is bedoeld voor medewerkers van erfgoedorganisaties die in hun job bezig zijn met erfgoeddata, van medewerkers die zelf data creëren tot medewerkers die data publiceren en van collectieregistratoren tot webmasters en digitale strategen.